Měkký sýr z Francie

Tento sýr nese na sobě ochrannou známku Chene d’Argent, která patří společnosti Lidl. Ta si nechává vyrábět ve Francii určité druhy sýrů. Sýry vyrábí společnost Marcillat Corcieux specializující se na průmyslovou výrobu.IMG_4945

Měkký sýr z Francie s jogurtovými kulturami. Nápis na obalu informující o obsahu jogurtových kultur má působit, jako něco zvláštního, jako sýr s přidanou hodnotou. Pravda je taková, že jogurtové kultury se běžně používají při výrobě desítek měkkých a poloměkkých sýrů z Francie.  IMG_4935 Po vyzrání tohoto sýra kultury spotřebují  laktózu a zahynou. Takže po jogurtu ani památka.

Ve Francii umí špičkové sýry, ale průmysl zůstává průmyslem všude. Firma je přímo specializovaná na tuto výrobu a vyrábí sýry pro několik nadnárodních společností pod jinou značkou.IMG_4961

Tento  sýr je velice tuctový a rozhodně mě nenadchl. Těsto sýra je  jemné a nevýrazné. Solí by se mohlo více šetřit. Bílá plíseň je na povrchu málo vyvinutá a kůrka sýra je příliš tvrdá.

Je poznat, že tento sýr je dělám jenom na obrat a s jinými kvalitními sýry s bílou plísní na povrchu má společné jenom Penicillium candidum.

Sýr obsahuje 42% sušiny s 38% tuku. Vyroben z pasterovaného mléka.                                                                                                     IMG_4971

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *