ALPHA

Balení:                    DL1                  na 200 litrů

                                DL3,5                na 600 litrů

Vhodné na sýry

Farmářský   Smetana

Gouda   Máslo

Čedar

 

Zajímavosti

Kultura vytváří velké množství aromatických látek. Sýry jsou plnější a chutnější.

 

Související

Beta   Zrání

Gama

Iota FF

 

 

Složení

Lactococcus cremoris  +  Lactococcus lactis 66%

Lactococcus diacetilactis + Leuconostoc cremoris 33%

 

Poměrně hodně aromatická (smetanová) zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.Směs složená ze 2/3 kmenů okyselujících (homofermentativních) a 1/3 aromatických (heterofermentativních). Její okyselující aktivita je střední.

Vhodná teplota mléka při zaočkování je 22 - 37°C (minimálně 20°C). Doba minimálního zrání 30min. Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.