BETA

Balení:                    DL1                  na 200 litrů

                                DL3,5                na 600 litrů

Vhodné na sýry

Farmářský   Smetana

Gouda   Máslo

Čedar

 

Zajímavosti

Kultura netvoří aromatické látky.

 

Související

Beta   Zrání

Gama

Iota FF

 

 

Složení

Lactococcus lactis + Lactococcus cremoris

 

 

Směs složena jen z okyselujících kmenů - 100% homofermentativní.

Okyselující kultura bez tvorby aromatických látek vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů. Vhodná především k výrobě sýrů, kde oka jsou nežádoucí např. typu Gouda (aromatičtější kultury mohou vytvořit menší oka). Netvoří plyn.

 

Vhodná teplota mléka při zaočkování je 22 - 37°C (minimálně 20°C). Doba minimálního zrání 30min. Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.