IOTA Cl1, Cl2, Cl3

Balení:                    DL1                  na 200 litrů mléka

                                DL3,5                na 700 litrů mléka

Vhodné na sýry

Crottin, Picodon

Charolais, St. Marcellin

Mâconnais

Kozí sýry

 

 

Zajímavosti

Geotrichum candidum zvyšuje aroma sýrů a ochraňuje sýr před nevhodnou plísní.

Napomáhá zrání.

Vhodné do kvalitního tepelně neošetřeného mléka.

 

Související

 

Iota Cl1

Iota Cl2

Iota Cl3

Složení

směs mezofilních a termofilních mlékárenských bakterií

kvasinky typu Debaryomyces, Trichosporon, Kluyveromyces

různé kmeny Geotrichum candidum

 

Směs startovacích a zracích kultur, které jsou typické pro určité typické francouzské sýry.  Řada Iota Cl je vhodná hlavně pro tvarohové a měkké a poloměkké sýry.

 

Iota Cl1 - Geotrichum candidum velmi aromatické, které vytváří krémové zbarvení povrchu. 

Iota Cl2 - Geotrichum candidum mírně aromatické, které vytváří bílé až krémové zbarvení povrchu.

Iota Cl3 - Geotrichum candidum středně aromatické, které vytváří bílé zbarvení povrchu.

 Pro výrobu měkkých sýrů.

Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C  po dobu 30 - 120 minut na požadované pH.

 

Pro výrobu tvarohových sýrů.

Kulturu nasypte do mléka přímo při dojení nebo do výrobníku a nechte při teplotě 20 - 22°C do vytvoření tvarohu (24 - 48 hodin) a jeho požadovaného pH.