IOTA M

Balení:                    DL1                  na 200 litrů mléka

                                DL3,5                na 700 litrů mléka

Vhodné na sýry

Munster

Romadur, Tvarůžky

Livarot

 

 

Zajímavosti

Pomalé a jemné prozrávání sýrů.

Jemné aroma.

 

Související

Složení

 Lactococcus lactis,  Lactococcus cremoris,  Lactococcus diacetylactis

 pro zrání - Brevibacterium linens,  Staphylococcus xylosus,  Candida

 

 

Směs startovacích a zracích kultur pro typický sýr Munster.

 Tato kultura umožňuje zejména:
-pomalé a omezené okyselení,
krémově zbarvený povrch, který je výsledkem střední proteolýzy (rozklad bílkovin).

Optimální teplota mléka při zaočkování je 25°C - 32°C  po dobu 30 - 120 minut před sýřením.