LAMBDA 3

Balení:                    DL1                  na 20 litrů pro výrobu jogurtů a 200 na výrobu sýrů

                                DL3,5                na 180 litrů pro výrobu jogurtů a 700 na výrobu sýrů

Vhodné na sýry

Jogurt bulharského typu

Tvaroh Mozzarella

Korbáčky

Tvrdé sýry

Měkké sýry 

 

 

 

Zajímavosti

Rychlé kmeny a typická kyselost pro bulharský jogurt.

Při použití jako mateční kultury je možné ji 3x - 5x přeočkovat k udržení stabilní kvality jogurtu.

Související

 

 

Složení

 Lactobacillus bulgaricus  50 %

Streptococcus thermophilus  50 % 

 

Rychlé kmeny a typická kyselost charakteristická pro bulharský jogurt.  Jogurt je pevný. Kultura Lambda 3 je dále vhodná pro přípravu jogurtu ze všech druhů mléka a jogurtů s přídavkem ovoce. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.

Pro výrobu měkkých, tvrdých a tažených sýrů.

Optimální teplota mléka při zaočkování pro sýry - 30 až 37°C a jogurt – 42 až 45°C.