-30%

KORBÁČKY, PARENICE, MOZZARELLA a další….

  • /
  • Eshop
  • /
  • E-knihy
  • /
  • KORBÁČKY, PARENICE, MOZZARELLA a další….

ELEKTRONICKÁ KNIHA

285 Kč -30%
199 Kč
Posledních 4 kusů
  • Pařené sýry jsou sýry, které se v průběhu výroby nechávají prokysávat na určitou kyselost v pařírnách a
    nepoužívá se u nich technika tažení. Jejich těsto je povyzrání měkké a plastické. 

    Tažené sýry v určité chvíli, po vložení do horké vody, získávají tažnost. Natahováním a překládáním vzniká
    vláknitá struktura. Tímto propracováváním ovlivňujeme i objem sušiny, a tím i tvrdost a trvanlivost. Jsou známé
    také pod názvem korbáčky, mozzarella, parenice, oštěpek nebo provolone. 

    • 34 stran

    • formát pdf

    • doručení emailem

    Co se v ebooku dozvíte

    Jak udělat korbáčky nebo mozzarellu.

    základní vlastnosti mléka vhodného pro tyto sýry

    Jak začít tažené a pařené sýry.

    kvalitní mléko je klíčové pro kvalitu výrobků, jak ho získat a uchovávat

    Co potřebujete pro jejich výrobu

    - poznáte dva výrobní směry, ze kterých můžete při výrobě vycházet ... zjednodušeně, budete vědět, co se kdy děje a proč a jak dosáhnout požadovaného výsledku. Kdy nastává tažnost a co ji ovlivňuje

    Kultura je základ

    volba správných mlékárenských kultur a zvolení správného postupu výroby spolu souvisí. Proto je potřeba znát jejich základní vlastnosti, což nám napoví jejich složení.

    Jak funguje syřidlo

    správné zasýření je polovina úspěchu. Proto je nutné bezpečně zvládnout tento proces a mít ho plně pod kontrolou i u těchto sýrů

    Jak na tvrdé tažené sýry a jak je solit

    finální fáze výroby, jako solení a lisování mají své zásady

    Jak probíhá zrání

    zrání, poslední krok k úspěchu, je ovlivněno ještě mnoha faktory - teplot a vlhkosti, vhodnost prostředí, voskování, nátěry, ošetřování a omývání sýrů

    Technologie výroby

    pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po sýření a krájení. Jak na kvalitní jogurt, který využijete při výrobě. Pochopíte proč nastává tažnost a tavnost.

    Poradenství

    Pokud bude potřeba rád Vám poradím jak dál. Zakoupení ebooku je Vaším lístkem na roční poradenství.

  • Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *