-33%

TVRDÉ A POLOTVRDÉ SÝRY

ELEKTRONICKÁ KNIHA

295 Kč -33%
199 Kč
Dostupné
  • Máte větší množství mléka? Potřebujete vytvořit zásobu sýrů na období, kdy nebude? Tady jsou sýry, které zrají krátce i dlouho, výroba je snadná a rychlá a vypadají opravdu působivě.

    Zabýváme sýry jako je Parmazán, Grana, Ementál, Gouda, Čedar, Manchego, Gruyeré, Cantal, Reblochon, Saint Nectaire, Beaufort, Abondance a další. Lisované v klasických formách i manžetových

    • 40 stran

    • formát pdf

    • doručení emailem

    Co se v ebooku dozvíte

    Jak udělat sýry, které si zamilujete

    Jaký je rozdíl mezi tvrdým, polotvrdým a poloměkkým sýrem?

    Jak se stát dobrým sýrařem

    Výroba je snadná a rychlá? Co to znamená?

    Jak začít

    Gouda, Čedar, Tomme? Která fáze ve výrobním postupu rozhoduje o chuti, konzistenci a finální podobě?

    Kultura je základ

    Jaké použít kultury? Termofilní, mezofilní? Ochranné?

    Jak funguje syřidlo

    správné zasýření je polovina úspěchu. Proto je nutné bezpečně zvládnout tento proces a mít ho plně pod kontrolou.

    Jak lisovat a solit

    Solení? Kdy, jak a jak dlouho? Jakou roli v tom hrají rozměry sýra?

    Jak probíhá zrání

    Co se bude dít ve zrání? Plísně a kvasinky ano nebo ne?

    Technologie výroby

    Jaké formy? Potřebuju opravdu ty drahé a nebo udělám velký polotvrdý sýr i bez lisování? Lisování? Jakým lisem? Pod jakým tlakem a jak dlouho?

    Poradenství

    Pokud bude potřeba rád Vám poradím jak dál.

  • Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *