-33%

VÝROBKY Z MLÉKA ZÁKLADY DOMÁCÍHO SÝRAŘE

  • /
  • Eshop
  • /
  • E-knihy
  • /
  • VÝROBKY Z MLÉKA ZÁKLADY DOMÁCÍHO SÝRAŘE

ELEKTRONICKÁ KNIHA

299 Kč -33%
199 Kč
Dostupné
  • Člověk vyráběl sýry odpradávna, zpočátku primitivně. Když nechal mléko stát v klidu  a na teplém místě, samovolně se sráželo, od sraženiny se oddělila syrovátka a získal tak tvaroh. Toto byly počátky výroby kyselých sýrů. 

     Výrobní postupy byly často střeženy a dědily se z generace na generaci. Stávaly se rodinným majetkem. Během staletí byla výroba v různých oblastech přizpůsobena místním podmínkám, jako jsou podnebí, druh mléka, způsob zpracování apod. Proto dnes známe tolik druhů sýrů.

    • 90 stran

    • formát pdf

    • doručení emailem

    Co se v ebooku dozvíte

    Jak udělat sýry, které si zamilujete

    základní vlastnosti mléka a historie jeho zpracování

    Jak se stát dobrým sýrařem

    kvalitní mléko je klíčové pro kvalitu výrobků, jak ho získat a uchovávat

    Jak začít

    - poznáte základních devět výrobních směrů, ze kterých můžete při výrobě vycházet ... zjednodušeně, budete vědět, co se kdy děje a proč a jak dosáhnout požadovaného výsledku

    Kultura je základ

    volba správných mlékárenských kultur a zvolení správného postupu výroby spolu souvisí. Proto je potřeba znát jejich základní vlastnosti, což nám napoví jejich složení.

    Jak funguje syřidlo

    správné zasýření je polovina úspěchu. Proto je nutné bezpečně zvládnout tento proces a mít ho plně pod kontrolou.

    Jak lisovat a solit

    finální fáze výroby, jako solení a lisování mají své zásady

    Jak probíhá zrání

    zrání, poslední krok k úspěchu, je ovlivněno ještě mnoha faktory - teplot a vlhkosti, vhodnost prostředí, voskování, nátěry, ošetřování a omývání sýrů

    Technologie výroby

    pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování a jak na kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další

    Poradenství

    Pokud bude potřeba rád Vám poradím jak dál.

  • Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *