Sýr z Bretaně

Sýr z Bretaně

Bretaň je známá svou historií námořnictva,hudbou,malíři i vybranými druhy sýrů, kterých není sice mnoho, ale některé stojí za ochutnání.

Tento sýr z Bretaně má s Bretaní bohužel jen společný název. Jedná se o měkký sýr. Dal by se přirovnat k českému Romaduru i když tento

má daleko máslovatější chuť a aroma. Velice příjemně voní, má jemné, dobře krájitelné těsto. IMG_3225

Kousek, který jsem ochutnával, byl velice dobře vyzrálý. Obsahoval trochu tvarohu u jádra, jak někdy bývá ve zvyku u těchto sýrů.

Tento sýr z Bretaně je chuťově blízký sýru Saint – Paulin, který je v porovnání se sýrem bretaňským o něco tvrdší.

IMG_3235Viditelně oranžový povrch je způsobem barvivem, nikoliv kulturou.

Díky vysokému obsahu tuku, který činí v sušině 50%, má sýr lahodnou chuť.

Určitě by se našly i jiné sýry, které budou daleko zajímavější a chutnější, ale i tento sýr stojí určitě za vyzkoušení.IMG_3233

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *