Výroba sýrů 1 - základy pro všechny sýry

+

Tvrdé a polotvrdé sýry

Jaké by to bylo, vyrobit si během pár hodin domácí sýr?

Výroba sýrů 1 - výrobní postupy a

Tvrdé a polotvrdé sýry

2 kurzy za cenu jednoho

Kurz, který je základem pro výrobu všech sýrů. Tvrdých, polotvrdých, čerstvých, plísňových, tvarohových i tažených. Ať už jsou vyráběny sladkým či kyselým srážením. Sýrů, které jsou ke spotřebě za pár dnů nebo budou zrát několik měsíců. Vše řídí ty správné kroky, kterým když porozumíte, budete schopni dělat všechny sýry, na které si vzpomenete.

Mléko a jeho zpracování má svou historii a své zákonitosti a to je zdrojem informací i pro dnešní výrobu. Budeme-li respektovat, že pracujeme s živými organismy a vytvoříme jim správné podmínky k životu, odměnou nám bude výsledek, který očekáváme. Základních děvět výrobních směrů nám pomůže pochopit, co se při výrobě děje. Budeme se umět rozhodnout, který z nich použít, abychom vyrobili to, co chceme. Každý krok ve výrobě má svou roli. Vše je důležité, od kvality mléka, přes výběr kultury, správné sýření, krájení, volbu formy, dohřívání, solení, až k finální fázi, kterou je zrání a ošetření sýrů během něj. 

To je náplní Výroby sýrů 1. Žádný další kurz už nepotřebujete, pokud budete pozorní, samostatní a vnímaví. A když ne, tak jsou připraveny další kurzy, ve kterých se můžete zdokonalit :-).

v praxi - základní kroky a výrobky potřebné k pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování ... kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další ...

 

naučíte se   - že základní vlastnosti mléka a historie jeho zpracování je zdrojem informací i pro dnešní výrobu

                        - že kvalitní mléko je klíčové pro kvalitu výrobků, jak ho získat a uchovávat

                        - poznáte základních devět výrobních směrů, ze kterých můžete při výrobě vycházet ... zjednodušeně, budete vědět, co se kdy děje a proč a jak dosáhnout požadovaného výsledku

                   -že volba správných mlékárenských kultur a zvolení správného postupu výroby spolu souvisí. Proto je potřeba znát jejich základní vlastnosti, což nám napoví jejich složení.

                   - že výrobní teploty, časy a způsob krájení mají zásadní vliv na konečný výsledek

                   - že správné zasýření je polovina úspěchu. Proto je nutné bezpečně zvládnout tento proces a mít ho plně pod kontrolou. 

                   - že finální fáze výroby, jako solení a lisování mají své zásady

                  - že zrání, poslední krok k úspěchu, je ovlivněno ještě mnoha faktory - teplot a vlhkosti, vhodnost prostředí, voskování, nátěry, ošetřování a omývání sýrů

                - že výběr vhodných pracovních pomůcek a zařízení Vám usnadní práci

v praxi - základní výrobky potřebné k pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování ... kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další ...

                Ke kurzu jsou připravena skripta včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.

Více zde: http://www.dobrykurz.cz/products/vyroba-syru-1/

Výroba sýrů kurz online

Jak udělat sýry, které Vám budou všichni obdivovat?

Není to vůbec složité.

Stačí minimální vybavení, mléko a pár kultur.

Trochu vědomostí.

Výroba sýrů kurz na živo - archiv

Návrh výrobní technologie sýrů. Kurzy a konzultace. Dlouhodobá spolupráce.
Antonín Šmakal BioVavřinec
Dva roky výroba sýrů. Navrhnutí technologie výroby sýrů. Dlouhodobá spolupráce.
Kozí farma Krasolesí David Kolman
Návrh technologie výroby sýrů. Konzultace výroby. Soukromý kurz.
Václav Fuka www.syry-fukovi.cz/
Konzultace výrobních postupů. Kurz.
Jakub Laušman Farma Držovice
Kurz. Konzultace výrobní technologie.
Monika MenšíkováFarma Šonov
Kurz. Návrh technologie výroby. Konzultace.
Eva a Michal HassoviSýry z Vojslavic