Výroba sýrů 1 - výrobní postupy









Jaké by to bylo, vyrobit si během pár hodin domácí sýr?
Výroba sýrů kurz online
Jak udělat sýry, které Vám budou všichni obdivovat?
Není to vůbec složité.
Stačí minimální vybavení, mléko a pár kultur.
Trochu vědomostí.
Výroba sýrů kurz na živo - archiv










Jaké by to bylo, vyrobit si během pár hodin domácí sýr?
Začínáte dělat sýry? Nebo to chcete jenom zkusit jak Vám to půjde? Potřebujete tedy minimum dovedností, které byste měli znát. Naučím Vás dělat sýry dobře a s radostí, rychle a snadno.
Sýry nejsou jen doménou průmyslu ... může je dělat každý, kdo je ochotný se tím zabývat a koho to baví ... jogutr, čerstvý sýr, plísňový sýr, domácí tvaroh, ba i tvrdé a polotvrdé bochníky ...
Tento kurzík je určen pro zájemce o domácí výrobu. Je veden věcně, jednoduše a prakticky. Zaměřen je na měkké sýry.
Kurz je pouze pro 18 účastníků.
Místo v kurzu máte jisté po zaplacení.
Co se naučíte?
- 1Praktická výroba sýrů čerstvých tzv. FarmářskýchJednoduchý postup výroby. Vhodná volba kultur. Prokysávání. Solení. Ochucení. Nakládání do oleje.
- 2Praktická výroba sýra tzv. Balkánského typu.Ukážeme si starý a utajovaný postup výroby těchto sýrů. Způsob nasolování a nakládání pro dlouhodobou trvanlivost. Použití aromatických bylin v nálevech.
- 3Praktická výroba Mascarpone.Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné. Pochází z Lombardie, dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používá do dezertů a dortů
- 4Praktická výroba sýra typu Mozzarella.Mozzarella je italský měkký sýr patřící do skupiny „hnětených sýrů“. Její jméno vzniklo z italského pojmu „mozzare“ tedy „uříznout“ (po hnětení sýrové hmoty se kousek „odřízne“ a vznikne kulička).
- 5Ochutnávka zákysů pro zdraví.Po celou dobu kurzu ochutnávka různých zákysů, kyšek a jogurtů vhodných pro zdraví a úpravu zažívání. Teorie jejich příprav a uchovávání.
Dále dostanete spoustu informací. Odpovím na Vaše dotazy ohledně výroby sýrů a zakysaných mlék. Probereme si funkci mlékárenských kultur i syřidla. Budete mít jasno.
Mám zájem o datum dalších kurzíků.
Kam na kurz?
- Kde?Školící středisko Dobré centrum Pacov, Žižkova 1059, 395 01 Pacov
- Cena?Cena kurzu 1100 Kč a je včetně mléka, kultur a ochutnávky zakysaných mlék.
- Jak dlouho?Vždy se jedná o jednodenní kurz v rozsahu 8 hodin. Kurz je plánován na sobotu od 10 - 18h,
- Zaplacení kurzu.Cena kurzu, splatná nejdéle 8 dnů před začátkem kurzu. Po zaplacení budete mít jisté místo v kurzu.
- Jak zaplatit?Po přihlášení a vyplnění údajů formuláře. Platební údaje Vám automaticky odešleme Váš email.
- Co ještě potřebuji?Další informace dostanete včas emailem.
Kurz je pouze pro 18 účastníků.
Místo v kurzu máte jisté po zaplacení.
Návrh výrobní technologie sýrů. Kurzy a konzultace. Dlouhodobá spolupráce.
Dva roky výroba sýrů. Navrhnutí technologie výroby sýrů. Dlouhodobá spolupráce.
Návrh technologie výroby sýrů. Konzultace výroby. Soukromý kurz.
Konzultace výrobních postupů. Kurz.
Kurz. Konzultace výrobní technologie.
Kurz. Návrh technologie výroby. Konzultace.