Výroba sýrů 1 - výrobní postupy

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro přihlášení Zásady zpracování osobních údajů

Jaké by to bylo, vyrobit si během pár hodin domácí sýr?

Výroba sýrů 1 - výrobní postupy 

naučíte se   - že základní vlastnosti mléka a historie jeho zpracování je zdrojem informací i pro dnešní výrobu

                        - že kvalitní mléko je klíčové pro kvalitu výrobků, jak ho získat a uchovávat

                        - poznáte základních devět výrobních směrů, ze kterých můžete při výrobě vycházet ... zjednodušeně, budete vědět, co se kdy děje a proč a jak dosáhnout požadovaného výsledku

                   -že volba správných mlékárenských kultur a zvolení správného postupu výroby spolu souvisí. Proto je potřeba znát jejich základní vlastnosti, což nám napoví jejich složení.

                   - že výrobní teploty, časy a způsob krájení mají zásadní vliv na konečný výsledek

                   - že správné zasýření je polovina úspěchu. Proto je nutné bezpečně zvládnout tento proces a mít ho plně pod kontrolou. 

                   - že finální fáze výroby, jako solení a lisování mají své zásady

                  - že zrání, poslední krok k úspěchu, je ovlivněno ještě mnoha faktory - teplot a vlhkosti, vhodnost prostředí, voskování, nátěry, ošetřování a omývání sýrů

                - že výběr vhodných pracovních pomůcek a zařízení Vám usnadní práci

v praxi - základní výrobky potřebné k pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování ... kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další ...

                Ke kurzu jsou připravena skripta včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.

Více zde: http://www.dobrykurz.cz/products/vyroba-syru-1/

Výroba sýrů kurz online

Jak udělat sýry, které Vám budou všichni obdivovat?

Není to vůbec složité.

Stačí minimální vybavení, mléko a pár kultur.

Trochu vědomostí.

Výroba sýrů kurz na živo - archiv

Jaké by to bylo, vyrobit si během pár hodin domácí sýr?

Začínáte dělat sýry? Nebo to chcete jenom zkusit jak Vám to půjde? Potřebujete tedy minimum dovedností, které byste měli znát. Naučím Vás dělat sýry dobře a s radostí, rychle a snadno. 

Sýry nejsou jen doménou průmyslu ... může je dělat každý, kdo je ochotný se tím zabývat a koho to baví ... jogutr, čerstvý sýr, plísňový sýr, domácí tvaroh, ba i tvrdé a polotvrdé bochníky ... 

Tento kurzík je určen pro zájemce o domácí výrobu. Je veden věcně, jednoduše a prakticky. Zaměřen je na měkké sýry. 

 

Kurz je pouze pro 18 účastníků.

Místo v kurzu máte jisté po zaplacení.

0
účastníků
má zaplaceno
0
účastníků
přihlášeno

Co se naučíte?

  • 1
    Praktická výroba sýrů čerstvých tzv. Farmářských
    Jednoduchý postup výroby. Vhodná volba kultur. Prokysávání. Solení. Ochucení. Nakládání do oleje.
  • 2
    Praktická výroba sýra tzv. Balkánského typu.
    Ukážeme si starý a utajovaný postup výroby těchto sýrů. Způsob nasolování a nakládání pro dlouhodobou trvanlivost. Použití aromatických bylin v nálevech.
  • 3
    Praktická výroba Mascarpone.
    Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné. Pochází z Lombardie, dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používá do dezertů a dortů
  • 4
    Praktická výroba sýra typu Mozzarella.
    Mozzarella je italský měkký sýr patřící do skupiny „hnětených sýrů“. Její jméno vzniklo z italského pojmu „mozzare“ tedy „uříznout“ (po hnětení sýrové hmoty se kousek „odřízne“ a vznikne kulička).
  • 5
    Ochutnávka zákysů pro zdraví.
    Po celou dobu kurzu ochutnávka různých zákysů, kyšek a jogurtů vhodných pro zdraví a úpravu zažívání. Teorie jejich příprav a uchovávání.

Dále dostanete spoustu informací. Odpovím na Vaše dotazy ohledně výroby sýrů a zakysaných mlék. Probereme si funkci mlékárenských kultur i syřidla. Budete mít jasno.

Mám zájem o datum dalších kurzíků.

 

Kam na kurz?

  • Kde?
    Školící středisko Dobré centrum Pacov, Žižkova 1059, 395 01 Pacov
  • Cena?
    Cena kurzu 1100 Kč a je včetně mléka, kultur a ochutnávky zakysaných mlék.
  • Jak dlouho?
    Vždy se jedná o jednodenní kurz v rozsahu 8 hodin. Kurz je plánován na sobotu od 10 - 18h,
  • Zaplacení kurzu.
    Cena kurzu, splatná nejdéle 8 dnů před začátkem kurzu. Po zaplacení budete mít jisté místo v kurzu.
  • Jak zaplatit?
    Po přihlášení a vyplnění údajů formuláře. Platební údaje Vám automaticky odešleme Váš email.
  • Co ještě potřebuji?
    Další informace dostanete včas emailem.

 

Kurz je pouze pro 18 účastníků.

Místo v kurzu máte jisté po zaplacení.

0
účastníků
má zaplaceno
0
účastníků
přihlášeno
Návrh výrobní technologie sýrů. Kurzy a konzultace. Dlouhodobá spolupráce.
Antonín Šmakal BioVavřinec
Dva roky výroba sýrů. Navrhnutí technologie výroby sýrů. Dlouhodobá spolupráce.
Kozí farma Krasolesí David Kolman
Návrh technologie výroby sýrů. Konzultace výroby. Soukromý kurz.
Václav Fuka www.syry-fukovi.cz/
Konzultace výrobních postupů. Kurz.
Jakub Laušman Farma Držovice
Kurz. Konzultace výrobní technologie.
Monika MenšíkováFarma Šonov
Kurz. Návrh technologie výroby. Konzultace.
Eva a Michal HassoviSýry z Vojslavic