Nepasterizované mléko,startovací kultura mezofilní (OMEGA, ALPHA).
Mléko zahřejeme na 28–32°C a teplotu udržujeme po celou dobu sýření.
Přidáme tolik syřidla, aby sýření bylo ukončeno za 30–40 minut
. Vysráženou sýřeninu pomalu krájíme po dobu15 minut na velikost hrachu. Poté pomalu zahřejeme na 32 až 34°C a jemně mícháme.
Syrovátku odčerpáme až na povrch sýřeniny a sýřeninu přemístíme do forem, kde ji tlakem ruky zalisujeme, případně velmi lehce zatížíme závažím (cca 0,5 kg).
Sýry necháme odkapat asi 12 hodin a během odkapávání je jednou až dvakrát otočíme. Sýry solíme po vyjmutí z forem, a to buď nasucho, nebo v nasyceném solném roztoku po dobu 1–2 hodin.
Sýry necháme osušit ve větrané místnosti s teplotou 10°C po dobu 2 dnů.
Sýry necháme zrát 3–6 týdnů při teplotě 12– 14°C a relativní vlhkosti 95%. Sýry pravidelně otáčíme a na počátku zrání je omýváme každý druhý den slanou vodou.
Sýr můžeme rosit Geotrichum candidum a Brevibacterium linens.