Plnotučné mléko zahřejeme na 35°C a zaočkujeme termofilní kulturou řady Lambda , kterou důkladně vmícháme a necháme v klidu zrát 1 hodinu.
Připravíme si takové množství syřidla, aby srážení bylo ukončeno za 60 minut. Syřidlo vmícháme do 35°C teplého mléka. Přikryjeme a necháme srážet.
Sýřeninu nařežeme na centimetrové kostky a necháme 10 minut odpočívat. Udržujeme na 35°C a pomalu promícháváme po dobu 20 minut. Poté přendáme sýřeninu do plachetky a zavěsíme.Necháme 4 hodiny odkapávat. Sýřeninu přendáme do formy nebo vhodné obdélníkové nádoby, tak aby vrstva sýřeniny byla 2,5 cm vysoká. Rozřežeme na 2,5 cm kostky a posypeme solí.
Uložíme do lednice na 4 - 5 dnů.
Sýr dáme do solného nálevu nebo osolené syrovátky. Nálev připravíme rozpuštěním asi 70 g soli ve 2 litrech vody. Takto sýr vydrží nejméně 30 dnů. Chceme-li delší trvanlivost je třeba udělat nálev koncentrovanější.