Při výrobě Bocconcini, začněte jako při výrobě tradiční mozzarelly. Když je sýřenina tažná, nakrájejte ji na kostky, které vložte do vhodného sítka a zalijte horkou syrovátkou. Pokud začne být sýřenina vláčná, pomocí lžíce a rukou začněte sýřeninu protahovat a skládat na sebe. To opakujte několikrát, dokud nebude hladká a lesklá. Potom tvarujte sýřeninu do kuliček velikosti sousta a vkládejte je do misky s ledovou vodou asi na 10 minut, kde se vychladí a zpevní.
Připravte si solný roztok z horké syrovátky nebo vody, do které přidáte sůl (na 1 litr asi 170g soli). Roztok zchlaďte na 10-12°C. Hotové sýry dejte nasolit do roztoku asi na 2 hodiny. Konzumujte okamžitě nebo uchovejte ve slané syrovátce maximálně týden.