Tento sýr nese na sobě ochrannou známku Chene d’Argent, která patří společnosti Lidl. Ta si nechává vyrábět ve Francii určité druhy sýrů. Sýry vyrábí společnost Marcillat Corcieux specializující se na průmyslovou výrobu.
Měkký sýr z Francie s jogurtovými kulturami. Nápis na obalu informující o obsahu jogurtových kultur má působit, jako něco zvláštního, jako sýr s přidanou hodnotou. Pravda je taková, že jogurtové kultury se běžně používají při výrobě desítek měkkých a poloměkkých sýrů z Francie. Po vyzrání tohoto sýra kultury spotřebují laktózu a zahynou. Takže po jogurtu ani památka.
Ve Francii umí špičkové sýry, ale průmysl zůstává průmyslem všude. Firma je přímo specializovaná na tuto výrobu a vyrábí sýry pro několik nadnárodních společností pod jinou značkou.
Tento sýr je velice tuctový a rozhodně mě nenadchl. Těsto sýra je jemné a nevýrazné. Solí by se mohlo více šetřit. Bílá plíseň je na povrchu málo vyvinutá a kůrka sýra je příliš tvrdá.
Je poznat, že tento sýr je dělám jenom na obrat a s jinými kvalitními sýry s bílou plísní na povrchu má společné jenom Penicillium candidum.
Sýr obsahuje 42% sušiny s 38% tuku. Vyroben z pasterovaného mléka.