ALPHA
Balení: DL1 na 200 litrů
DL3,5 na 600 litrů
Vhodné na sýry
Zajímavosti
Kultura vytváří velké množství aromatických látek. Sýry jsou plnější a chutnější.
Související
Složení
Lactococcus cremoris + Lactococcus lactis 66%
Lactococcus diacetilactis + Leuconostoc cremoris 33%
Poměrně hodně aromatická (smetanová) zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.Směs složená ze 2/3 kmenů okyselujících (homofermentativních) a 1/3 aromatických (heterofermentativních). Její okyselující aktivita je střední.
Vhodná teplota mléka při zaočkování je 22 - 37°C (minimálně 20°C). Doba minimálního zrání 30min. Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.