BETA
Balení: DL1 na 200 litrů
DL3,5 na 600 litrů
Vhodné na sýry
Zajímavosti
Kultura netvoří aromatické látky.
Související
Složení
Lactococcus lactis + Lactococcus cremoris
Směs složena jen z okyselujících kmenů - 100% homofermentativní.
Okyselující kultura bez tvorby aromatických látek vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů. Vhodná především k výrobě sýrů, kde oka jsou nežádoucí např. typu Gouda (aromatičtější kultury mohou vytvořit menší oka). Netvoří plyn.
Vhodná teplota mléka při zaočkování je 22 - 37°C (minimálně 20°C). Doba minimálního zrání 30min. Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.