BETA

Balení:                    DL1                  na 200 litrů

                                DL3,5                na 600 litrů

Vhodné na sýry

Farmářský   Smetana

Gouda   Máslo COLBY JACK FETA

Čedar 

 

Zajímavosti

Kultura netvoří aromatické látky.

 

Související

Beta   Zrání

Gama

Iota FF

 

 

Složení

Lactococcus lactis + Lactococcus cremoris

 

 

Směs složena jen z okyselujících kmenů - 100% homofermentativní.

Okyselující kultura bez tvorby aromatických látek vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů. Vhodná především k výrobě sýrů, kde oka jsou nežádoucí např. typu Gouda (aromatičtější kultury mohou vytvořit menší oka). Netvoří plyn.

 

Vhodná teplota mléka při zaočkování je 22 - 37°C (minimálně 20°C). Doba minimálního zrání 30min. Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.