IOTA Ca
Balení: DL1 na 200 litrů mléka
DL3,5 na 700 litrů mléka
Vhodné na sýry
Zajímavosti
Zvyšuje příjemné aroma sýrů.
Napomáhá zrání.
Vhodné do kvalitního tepelně neošetřeného mléka.
Související
Složení
Lactococcus lactis + cremoris, Lactococcus diacetylactis
Leuconostoc cremoris, Streptococcus thermophilus
Lactobacillus paracasei, Hafnia alvei kmen 2472
Kluyveromyces lactis, Candida valida
Brevibacteriums linens, Corynebacterium flavescens
Staphylococcus carnosus, pomocná látka maltodextrin
Směs startovacích kultur pro sýr Camembertského typu.
Neobsahuje Penicillium candidum ani Geotrichum candidum. Pro získání typického (chuť a aroma) Camembertu nutno přidat SIGMA 71 a případně i trochu SIGMA 55. Nebo namíchanou směs SIGMA 93 Ca
Pro výrobu měkkých sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C - 34°C po dobu 60 - 100 minut na požadované pH.