IOTA Ca

Balení:                    DL1                  na 200 litrů mléka

                                DL3,5                na 700 litrů mléka

Vhodné na sýry

Camembert

Hermelín, Coulommiers

Reblochon

 

Zajímavosti

Zvyšuje příjemné aroma sýrů.

Napomáhá zrání.

Vhodné do kvalitního tepelně neošetřeného mléka.

 

Související

Složení

 Lactococcus lactis + cremoris,  Lactococcus diacetylactis
Leuconostoc cremoris,  Streptococcus thermophilus
Lactobacillus paracasei,  Hafnia alvei kmen 2472
Kluyveromyces lactis,  Candida valida
Brevibacteriums linens,  Corynebacterium flavescens
Staphylococcus carnosus,  pomocná látka maltodextrin

Směs startovacích kultur pro sýr Camembertského typu.

Neobsahuje Penicillium candidum ani Geotrichum candidum. Pro získání typického (chuť a aroma) Camembertu nutno přidat SIGMA 71 a případně i trochu SIGMA 55. Nebo namíchanou směs SIGMA 93 Ca

Pro výrobu měkkých sýrů.

Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C - 34°C  po dobu 60 - 100 minut na požadované pH.