IOTA Cl1, Cl2, Cl3
Balení: DL1 na 200 litrů mléka
DL3,5 na 700 litrů mléka
Vhodné na sýry
Crottin, Picodon
Charolais, St. Marcellin
Mâconnais
Kozí sýry
Zajímavosti
Geotrichum candidum zvyšuje aroma sýrů a ochraňuje sýr před nevhodnou plísní.
Napomáhá zrání.
Vhodné do kvalitního tepelně neošetřeného mléka.
Související
Iota Cl1
Iota Cl2
Iota Cl3
Složení
směs mezofilních a termofilních mlékárenských bakterií
kvasinky typu Debaryomyces, Trichosporon, Kluyveromyces
různé kmeny Geotrichum candidum
Směs startovacích a zracích kultur, které jsou typické pro určité typické francouzské sýry. Řada Iota Cl je vhodná hlavně pro tvarohové a měkké a poloměkké sýry.
Iota Cl1 - Geotrichum candidum velmi aromatické, které vytváří krémové zbarvení povrchu.
Iota Cl2 - Geotrichum candidum mírně aromatické, které vytváří bílé až krémové zbarvení povrchu.
Iota Cl3 - Geotrichum candidum středně aromatické, které vytváří bílé zbarvení povrchu.
Pro výrobu měkkých sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C po dobu 30 - 120 minut na požadované pH.
Pro výrobu tvarohových sýrů.
Kulturu nasypte do mléka přímo při dojení nebo do výrobníku a nechte při teplotě 20 - 22°C do vytvoření tvarohu (24 - 48 hodin) a jeho požadovaného pH.