IOTA  Kefír 3

Balení:                    DL1                  na 20 litrů mléka

                                DL3,5                na 150 litrů mléka

Vhodné na sýry

Kefír pro plnění do obalů

 

 

Zajímavosti

Nízká produkce plynů

Jemná chuť

 

Související

Iota Probi

Složení

 Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris

Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus helveticus

Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei

Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus

Bifidobacterium bifidum, Kluyveromyces marxianus

 

Směs typických kefírových kultur, které jsou vybrané z přírodní flory na kefírovém zrnu.

 Tato kultura vytváří jemný svěží kefír s poměrně nízkým počtem kvasinek. 

Kefír má malou produkci oxidu uhličitého.

Optimální teplota mléka pro fermentaci je 24°C - 32°C  po dobu 14 - 24 hodin.