IOTA Kefír 3
Balení: DL1 na 20 litrů mléka
DL3,5 na 150 litrů mléka
Vhodné na sýry
Kefír pro plnění do obalů
Zajímavosti
Nízká produkce plynů
Jemná chuť
Související
Iota Probi
Složení
Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris
Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus helveticus
Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei
Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus
Bifidobacterium bifidum, Kluyveromyces marxianus
Směs typických kefírových kultur, které jsou vybrané z přírodní flory na kefírovém zrnu.
Tato kultura vytváří jemný svěží kefír s poměrně nízkým počtem kvasinek.
Kefír má malou produkci oxidu uhličitého.
Optimální teplota mléka pro fermentaci je 24°C - 32°C po dobu 14 - 24 hodin.