KAPPA 1

Balení:                    DL1                  na 100 litrů mléka

                                DL3,5                na 300 litrů mléka

Vhodné na sýry

Tomme

Gruyére , Gouda 

mozzarella 

Reblochon

 

 

 

Zajímavosti

Zvyšuje příjemné aroma sýrů.

Vhodné do kvalitního tepelně neošetřeného mléka.

Související

 

 

Složení

 Streptococcus thermophilus 60%

Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus 30%

Lactococcus lactis 10%

 

Kultura pro použití na výrobu polotvrdých a tvrdých sýrů jak lisovaných tak i nelisovaných. Určeno i pro výrobu měkkých sýrů. Kultura Kappa 1 obsahuje směs termofilních a mezofilních kmenů. Kultura je vhodná pro výrobu selských rustikálních sýrů jako je Tomme, Gruyére, Gouda tak i pro sýr typu mozzarella a Reblochon.

 

Pro výrobu měkkých, tvrdých a tažených sýrů.

Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C po dobu 30 - 90 minut dle typu sýra.