KAPPA 1
Balení: DL1 na 100 litrů mléka
DL3,5 na 300 litrů mléka
Vhodné na sýry
Tomme
Gruyére , Gouda
mozzarella
Reblochon
Zajímavosti
Zvyšuje příjemné aroma sýrů.
Vhodné do kvalitního tepelně neošetřeného mléka.
Související
Složení
Streptococcus thermophilus 60%
Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus 30%
Lactococcus lactis 10%
Kultura pro použití na výrobu polotvrdých a tvrdých sýrů jak lisovaných tak i nelisovaných. Určeno i pro výrobu měkkých sýrů. Kultura Kappa 1 obsahuje směs termofilních a mezofilních kmenů. Kultura je vhodná pro výrobu selských rustikálních sýrů jako je Tomme, Gruyére, Gouda tak i pro sýr typu mozzarella a Reblochon.
Pro výrobu měkkých, tvrdých a tažených sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C po dobu 30 - 90 minut dle typu sýra.