KAPPA 2
Balení: DL1 na 100 litrů mléka
DL3,5 na 300 litrů mléka
Vhodné na sýry
Abondance, Beaufort
Edam, Gouda
selský sýr Tomme
Zajímavosti
Zvyšuje příjemné aroma sýrů a napomáhá ke kvalitnímu zrání.
Vhodné do kvalitního tepelně neošetřeného mléka.
Související
Složení
Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus 75%
Streptococcus thermophilus 25%
Kultura pro použití na výrobu polotvrdých a tvrdých sýrů jak lisovaných tak i nelisovaných. Kultura Kappa 2 obsahuje směs termofilních a mezofilních kmenů. Kultura je vhodná pro výrobu "horských" rustikálních sýrů jako je Abondance, Beaufort, Tomme. Kultura Kappa 2 je ideální pro dlouho zrající sýry jako je Edam, Gouda a selský sýr Tomme.
Pro výrobo tvrdých dlouho zrajících sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C po dobu 30 - 90 minut dle typu sýra.