KAPPA 2

Balení:                    DL1                  na 100 litrů mléka

                                DL3,5                na 300 litrů mléka

Vhodné na sýry

Abondance,  Beaufort

 Edam, Gouda

selský sýr Tomme

 

 

 

Zajímavosti

Zvyšuje příjemné aroma sýrů a napomáhá ke kvalitnímu zrání.

Vhodné do kvalitního tepelně neošetřeného mléka.

Související

 

 

Složení

Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus 75%

Streptococcus thermophilus 25%

 

Kultura pro použití na výrobu polotvrdých a tvrdých sýrů jak lisovaných tak i nelisovaných. Kultura Kappa 2 obsahuje směs termofilních a mezofilních kmenů. Kultura je vhodná pro výrobu "horských" rustikálních sýrů jako je Abondance,  Beaufort, Tomme. Kultura Kappa 2 je ideální pro dlouho zrající sýry jako je Edam, Gouda a selský sýr Tomme.

 

Pro výrobo tvrdých dlouho zrajících sýrů.

Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C po dobu 30 - 90 minut dle typu sýra.