KAPPA 4

Balení:                    DL1                  na 500 litrů mléka

                                DL3,5                na 1500 litrů mléka

Vhodné na sýry

 Beaufort

 Edam, Gouda

selský sýr Tomme

Parmazan

 Feta

 

 

 

Zajímavosti

Zvyšuje příjemné aroma sýrů a napomáhá ke kvalitnímu zrání.

Brání hořknutí sýrů.

Související

 

 

Složení

Lactobacillus helveticus a Lactobacillus lactis

 

 

Kultura pro použití na výrobu polotvrdých a tvrdých sýrů jak lisovaných tak i nelisovaných. Kultura Kappa  4 obsahuje směs termofilních a mezofilních kmenů. Kultura je vhodná pro výrobu samostatně tak jako přídavek ke kultuře Kappa 1, 2, 3. Napomáhá kvalitnímu zrání a tvorbě příjemných aromatických látek. Brzdí nevhodný rozklat proteinů a tím zabraňuje hořknutí sýrů. Pří výrobě sýra Feta (klasickou cestou) vytváří jeho skvělé aroma a chuť.

 

Pro výrobo tvrdých dlouho zrajících sýrů.

Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C po dobu 15 - 60 minut dle typu sýra před sýřením.