KAPPA 4
Balení: DL1 na 500 litrů mléka
DL3,5 na 1500 litrů mléka
Vhodné na sýry
Beaufort
Edam, Gouda
selský sýr Tomme
Parmazan
Feta
Zajímavosti
Zvyšuje příjemné aroma sýrů a napomáhá ke kvalitnímu zrání.
Brání hořknutí sýrů.
Související
Složení
Lactobacillus helveticus a Lactobacillus lactis
Kultura pro použití na výrobu polotvrdých a tvrdých sýrů jak lisovaných tak i nelisovaných. Kultura Kappa 4 obsahuje směs termofilních a mezofilních kmenů. Kultura je vhodná pro výrobu samostatně tak jako přídavek ke kultuře Kappa 1, 2, 3. Napomáhá kvalitnímu zrání a tvorbě příjemných aromatických látek. Brzdí nevhodný rozklat proteinů a tím zabraňuje hořknutí sýrů. Pří výrobě sýra Feta (klasickou cestou) vytváří jeho skvělé aroma a chuť.
Pro výrobo tvrdých dlouho zrajících sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování je 30°C po dobu 15 - 60 minut dle typu sýra před sýřením.