LAMBDA 13
Balení: DL1 na 20 litrů pro výrobu jogurtů a 200 na výrobu sýrů
DL3,5 na 180 litrů pro výrobu jogurtů a 700 na výrobu sýrů
Vhodné na sýry
Tvaroh Mozzarella
Korbáčky
Jogurtové nápoje
Měkké sýry
Zajímavosti
Rychlé dokysávání a mírná jogurtová chuť.
Při použití jako mateční kultury je možné ji 3x - 5x přeočkovat k udržení stabilní kvality jogurtu.
Související
Složení
Lactobacillus bulgaricus 10 %
Streptococcus thermophilus 90 %
Kultura která obsahuje velmi rychlé kmeny vhodná pro přípravu jogurtu, jogurtu s marmeládou a ovocem a jogurtového nápoje s příjemnou kyselou chutí a hlubokým prokysáním (4,3 pH během 6 hodin). Je možné ji použít pro všechny druhy mléka.
Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.
Pro výrobu měkkých, tvrdých a tažených sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování pro sýry - 30 až 37°C a jogurt – 42 až 45°C.