LAMBDA 3
Balení: DL1 na 20 litrů pro výrobu jogurtů a 200 na výrobu sýrů
DL3,5 na 180 litrů pro výrobu jogurtů a 700 na výrobu sýrů
Vhodné na sýry
Jogurt bulharského typu
Tvaroh Mozzarella
Korbáčky
Tvrdé sýry
Měkké sýry
Zajímavosti
Rychlé kmeny a typická kyselost pro bulharský jogurt.
Při použití jako mateční kultury je možné ji 3x - 5x přeočkovat k udržení stabilní kvality jogurtu.
Související
Složení
Lactobacillus bulgaricus 50 %
Streptococcus thermophilus 50 %
Rychlé kmeny a typická kyselost charakteristická pro bulharský jogurt. Jogurt je pevný. Kultura Lambda 3 je dále vhodná pro přípravu jogurtu ze všech druhů mléka a jogurtů s přídavkem ovoce. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.
Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.
Pro výrobu měkkých, tvrdých a tažených sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování pro sýry - 30 až 37°C a jogurt – 42 až 45°C.