OMEGA
Balení: DL1 na 200 litrů
DL3,5 na 600 litrů
Vhodné na sýry
Zajímavosti
Kultura vytváří malé množství aromatických látek. Podpoří chuť mléka.
Související
Složení
Lactococcus cremoris + Lactococcus lactis 80%
Lactococcus diacetilacis + Leuconostoc cremoris + Streptococcus thermophilus 20%
Jemná aromatická kultura obsahující směs kmenů, které jsou odolné vůči fágům. Zlepšuje syřitelnost mléka.
Kultura produkuje velice málo plynů. Používá se pro čerstvé, tvarohové i dohřívané lisované sýry. Spíše doplňuje přirozenou floru mléka.
Je vhodná pro kvalitní tepelně neošetřené mléko.
Vhodná teplota mléka pro zaočkování je 22 - 35°C.
Doba minimálního zrání 30 minut.
Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.