OMEGA

Balení:                    DL1                  na 200 litrů

                                DL3,5                na 600 litrů

Vhodné na sýry

Farmářský   Smetana

Gouda   Máslo HALLOUMI MOZZARELLA

COTTAGE

CHEESE CURD

Čedar 

 

Zajímavosti

Kultura vytváří malé množství aromatických látek. Podpoří chuť mléka.

 

Související

Beta   Zrání

Gama

Iota FF

 

 

Složení

 Lactococcus cremoris  +  Lactococcus lactis  80%
Lactococcus diacetilacis + Leuconostoc cremoris + Streptococcus thermophilus  20%

 

 

Jemná aromatická kultura obsahující směs kmenů, které jsou odolné vůči fágům. Zlepšuje syřitelnost mléka.

Kultura produkuje velice málo plynů. Používá se pro čerstvé, tvarohové i dohřívané lisované sýry. Spíše doplňuje přirozenou floru mléka.

Je vhodná pro kvalitní tepelně neošetřené mléko.

Vhodná teplota mléka pro zaočkování je 22 - 35°C.

Doba minimálního zrání 30 minut.

Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.

Omega Mezofilní a termofilní startovací kultura se běžně označuje jako "farmářská kultura". Je to skvělá volba pro jakýkoli sýr, protože přidané termofilní kultury napomáhají zrání sýra.

Tato kultura je převážně směsí standardních mezofilních kultur mléčného kvašení podobných Beta, které vyvíjejí primární kyselost. Tato kultura obsahuje také S. thermophilis, která slouží jako zrající kultura později v procesu výroby sýra. Mezofilní kultury vytvářejí kyselost v první části procesu, po nasolení a zrání sýra začínají termofilní kultury pracovat jako zrající kultury, které rozkládají složité bílkoviny na jednodušší složky.