OMEGA
Balení: DL1 na 200 litrů
DL3,5 na 600 litrů
Vhodné na sýry
Zajímavosti
Kultura vytváří malé množství aromatických látek. Podpoří chuť mléka.
Související
Složení
Lactococcus cremoris + Lactococcus lactis 80%
Lactococcus diacetilacis + Leuconostoc cremoris + Streptococcus thermophilus 20%
Jemná aromatická kultura obsahující směs kmenů, které jsou odolné vůči fágům. Zlepšuje syřitelnost mléka.
Kultura produkuje velice málo plynů. Používá se pro čerstvé, tvarohové i dohřívané lisované sýry. Spíše doplňuje přirozenou floru mléka.
Je vhodná pro kvalitní tepelně neošetřené mléko.
Vhodná teplota mléka pro zaočkování je 22 - 35°C.
Doba minimálního zrání 30 minut.
Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.
Omega Mezofilní a termofilní startovací kultura se běžně označuje jako "farmářská kultura". Je to skvělá volba pro jakýkoli sýr, protože přidané termofilní kultury napomáhají zrání sýra.
Tato kultura je převážně směsí standardních mezofilních kultur mléčného kvašení podobných Beta, které vyvíjejí primární kyselost. Tato kultura obsahuje také S. thermophilis, která slouží jako zrající kultura později v procesu výroby sýra. Mezofilní kultury vytvářejí kyselost v první části procesu, po nasolení a zrání sýra začínají termofilní kultury pracovat jako zrající kultury, které rozkládají složité bílkoviny na jednodušší složky.