Chèvre       Měkký, čerstvý sýr, často potažený popelem nebo bylinkami Francie         [šévr]

 

Crottin de Chavignol   Malý, kulatý sýr, často se stárnutím stává tvrdším Francie (Loire)        [krotén d šaviňol]

 

Valençay    Pyramidový tvar, často s popelem         Francie (Loire)    [valánsej]    NÁVOD

 

Sainte-Maure de Touraine   Válec pokrytý popelem a plísní       Francie (Loire)    [sánt mór d turén]  NÁVOD

 

Garrotxa    Polotvrdý, jemně kořeněný sýr     Španělsko (Katalánsko)        [garotša]

 

Manchego Tvrdý sýr, často s ovčí i kozí mléko         Španělsko (La Mancha)         [mančégo]

 

Banon        Zrající sýr zabalený do kaštanových listů       Francie (Provence)         [banon]

 

Cabécou    Malý, měkký sýr, často marinovaný v oleji     Francie (Midi-Pyrénées)         [kabéku]  NÁVOD

 

Bucheron   Válec, krémový uvnitř, tvrdší kůrka       Francie      [bušron]

 

Picodon     Malý, kulatý sýr, zrající a pikantní Francie (Ardèche, Drôme)   [pikodón] NÁVOD

 

Pantysgawn        Krémový, čerstvý sýr  Wales         [pantysgaun]

 

Queso de Murcia        Polotvrdý sýr, často s vínem         Španělsko (Murcia)     [keso de murcia]

 

Feta  Slaný, měkký sýr, často se ovčím mlékem      Řecko         [feta]

 

Chabichou du Poitou  Válec, měkký až polotvrdý, často s jemnou chutí   Francie (Poitou)     [šabišu du poitu]

 

Humboldt Fog    Krémový, polotvrdý sýr s vrstvou popela       USA (Kalifornie)         [hamboldt fog]

 

Caprino      Čerstvý, měkký sýr      Itálie [kaprino]

 

Le Chevrot Malý, kulatý sýr, jemně pikantní   Francie (Poitou) [le ševro]

 

Majorero   Polotvrdý sýr, lehce slaný    Španělsko (Kanárské ostrovy)       [majorero]

 

Halloumi   Tvrdý, grilovací sýr, směs kozího a ovčího mléka    Kypr  [halumi]

 

Monte Enebro    Krémový, s modrou plísní    Španělsko (Ávila)         [monte enebro]