Chèvre Měkký, čerstvý sýr, často potažený popelem nebo bylinkami Francie [šévr]
Crottin de Chavignol Malý, kulatý sýr, často se stárnutím stává tvrdším Francie (Loire) [krotén d šaviňol]
Valençay Pyramidový tvar, často s popelem Francie (Loire) [valánsej] NÁVOD
Sainte-Maure de Touraine Válec pokrytý popelem a plísní Francie (Loire) [sánt mór d turén] NÁVOD
Garrotxa Polotvrdý, jemně kořeněný sýr Španělsko (Katalánsko) [garotša]
Manchego Tvrdý sýr, často s ovčí i kozí mléko Španělsko (La Mancha) [mančégo]
Banon Zrající sýr zabalený do kaštanových listů Francie (Provence) [banon]
Cabécou Malý, měkký sýr, často marinovaný v oleji Francie (Midi-Pyrénées) [kabéku] NÁVOD
Bucheron Válec, krémový uvnitř, tvrdší kůrka Francie [bušron]
Picodon Malý, kulatý sýr, zrající a pikantní Francie (Ardèche, Drôme) [pikodón] NÁVOD
Pantysgawn Krémový, čerstvý sýr Wales [pantysgaun]
Queso de Murcia Polotvrdý sýr, často s vínem Španělsko (Murcia) [keso de murcia]
Feta Slaný, měkký sýr, často se ovčím mlékem Řecko [feta]
Chabichou du Poitou Válec, měkký až polotvrdý, často s jemnou chutí Francie (Poitou) [šabišu du poitu]
Humboldt Fog Krémový, polotvrdý sýr s vrstvou popela USA (Kalifornie) [hamboldt fog]
Caprino Čerstvý, měkký sýr Itálie [kaprino]
Le Chevrot Malý, kulatý sýr, jemně pikantní Francie (Poitou) [le ševro]
Majorero Polotvrdý sýr, lehce slaný Španělsko (Kanárské ostrovy) [majorero]
Halloumi Tvrdý, grilovací sýr, směs kozího a ovčího mléka Kypr [halumi]
Monte Enebro Krémový, s modrou plísní Španělsko (Ávila) [monte enebro]