Vítejte na stránkách PO STARU, kde ožívá historie a tradice ve zpracování potravin. Moje cesta začala před více než 30 lety, kdy mě, začaly fascinovat staré techniky fermentace a konzervace potravin. Tento zájem se postupem času proměnil ve vášeň pro sýrařství, zpracování masa a dalších živočišných produktů. Fascinuje mě, jak primitivní, a přesto účinné metody naši předkové vyvinuli, a to vše bez jakékoliv znalosti o bakteriích, pouze na základě pozorování přírodních dějů.
Věnuji se nejen obnově těchto tradičních metod, ale také jejich modernímu využití s respektem k přírodě a zdraví. Zabývám se teorií, ale především praktickým využitím historických technik v dnešní době. Každý produkt, který vytvářím, je výsledkem pečlivého bádání a poskládání střípků historie.
Stránka je určena pro lidi, kteří preferují přírodní a tradiční produkty bez zbytečných aditiv a chemikálií a chtějí rozumět původu a zpracování potravin. Pro mě slouží jako archiv.
Návody a postupy (bude aktualizováno)
Do této členské sekce nemáte přístup
Alpský sýr s mytou kůrou
Do této členské sekce nemáte přístup
Tomme sýr
Do této členské sekce nemáte přístup
Sýr s modrou plísní
Do této členské sekce nemáte přístup
Halloumi
Do této členské sekce nemáte přístup
Beaufort
Do této členské sekce nemáte přístup
Kefír
Do této členské sekce nemáte přístup
Caciotta
Do této členské sekce nemáte přístup
Caciocavallo
Do této členské sekce nemáte přístup
Bríe
Do této členské sekce nemáte přístup
Cabra al Vino
Do této členské sekce nemáte přístup