Vítejte na stránkách PO STARU, kde ožívá historie a tradice ve zpracování potravin. Moje cesta začala před více než 30 lety, kdy mě, začaly fascinovat staré techniky fermentace a konzervace potravin. Tento zájem se postupem času proměnil ve vášeň pro sýrařství, zpracování masa a dalších živočišných produktů. Fascinuje mě, jak primitivní, a přesto účinné metody naši předkové vyvinuli, a to vše bez jakékoliv znalosti o bakteriích, pouze na základě pozorování přírodních dějů.
Věnuji se nejen obnově těchto tradičních metod, ale také jejich modernímu využití s respektem k přírodě a zdraví. Zabývám se teorií, ale především praktickým využitím historických technik v dnešní době. Každý produkt, který vytvářím, je výsledkem pečlivého bádání a poskládání střípků historie.
Stránka je určena pro lidi, kteří preferují přírodní a tradiční produkty bez zbytečných aditiv a chemikálií a chtějí rozumět původu a zpracování potravin. Pro mě slouží jako archiv.
Návody a postupy (bude aktualizováno)
Do této členské sekce nemáte přístup
Alpský sýr s mytou kůrou
Do této členské sekce nemáte přístup
Tomme sýr
Do této členské sekce nemáte přístup
Sýr s modrou plísní
Do této členské sekce nemáte přístup
Halloumi
Do této členské sekce nemáte přístup
Beaufort
Do této členské sekce nemáte přístup
Kefír
Do této členské sekce nemáte přístup