JAK VYRÁBĚT SÝRY DOMA
Online kurz pro (nejen) začínající sýraře
- Máte obavy, že se Vám sýr nepovede?
- Máte strach, že nemáte dostatečné znalosti a dovednosti?
- Chcete mít jasno v hygienických postupech při výrobě sýra?
- Máte obavy, že nevíte, jak a kde nechat sýr zrát?
Po absolvování kurzu budete mít možnost rozšířit své sýrařské dovednosti a tvořivost na zcela novou úroveň. Zde je několik příkladů, co budete schopni vytvořit:
Čerstvé sýry
Mozzarella
Korbáčky
Gouda i Parmazán
Sýry s plísní
Romadur
Francouzské a italské sýry
Jogurty a zákysy
Máte spoustu možností, jak být úspěšní.
NEJOBSÁHLEJŠÍ KURZ, DÍKY KTERÉMU VYROBÍTE SÝRY, JOGURTY I ZÁKYSY PRO ZDRAVÍ
Je tu pro vás.
Co v něm najdete za lekce?
- 1Výrobní náčiníV této lekci se seznámíte s různými druhy náčiní, které budete potřebovat pro výrobu sýrů. Naučíte se, jak správně používat sýrařské nože, lžíce, naběračky a další základní nástroje.
- 2Výrobní pomůcky - hrnec a vodní lázeňTato lekce vás naučí, jak správně používat hrnec a vodní lázeň pro kontrolu teploty mléka během sýrařského procesu. Dozvíte se, jak udržovat stabilní teplotu a proč je to důležité.
- 3Výrobní pomůcky - formyV této lekci se dozvíte o různých typech forem, které se používají při výrobě sýrů. Naučíte se, jak vybrat správnou formu pro různé druhy sýrů a jak je správně používat.
- 4Výrobní pomůcky - plachetkyTato lekce vás seznámí s použitím plachetek při výrobě sýrů. Naučíte se, jak plachetky správně používat pro odvodnění a formování sýra.
- 5Kultury a jejich dávkováníV této lekci se naučíte o různých typech sýrařských kultur a jak je správně dávkovat. Dozvíte se, jak kultury ovlivňují chuť a texturu sýra.
- 6Syřidlo - test a výpočetTato lekce vás naučí, jak správně testovat a vypočítat množství syřidla potřebného pro výrobu sýra. Dozvíte se, jak syřidlo ovlivňuje proces srážení mléka.
- 7Syřidlo a CaCl2 - aplikaceV této lekci se dozvíte, jak správně aplikovat syřidlo a chlorid vápenatý (CaCl2) při výrobě sýra. Naučíte se, jak tyto látky ovlivňují strukturu a konzistenci sýra.
- 8Solný roztok - výrobaTato lekce vás naučí, jak správně připravit solný roztok pro solení sýrů. Dozvíte se, proč je solení důležité a jak ovlivňuje chuť a trvanlivost sýra.
- 9Hustoměr a měření solného roztokuV této lekci se naučíte, jak používat hustoměr pro měření koncentrace solného roztoku. Dozvíte se, jak správně měřit a upravovat solný roztok.
- 10Solení sýrů - způsobyTato lekce vás seznámí s různými způsoby solení sýrů. Naučíte se, jak solit sýry suchým solení, solným roztokem a dalšími metodami.
- 11LisováníV této lekci se naučíte, jak správně lisovat sýry. Dozvíte se, jak lisování ovlivňuje texturu a tvar sýra a jaké nástroje k tomu potřebujete.
- 12Zrání a ošetřování sýrůTato lekce vás naučí, jak správně nechat sýry zrát a jak je během zrání ošetřovat. Dozvíte se, jaké jsou ideální podmínky pro zrání a jak ovlivňují konečný produkt.
- 13Hygiena a sanitaceV této lekci se dozvíte o důležitosti hygieny a sanitace při výrobě sýrů. Naučíte se, jak udržovat čistotu a zabránit kontaminaci sýra.
- 14Tepelné ošetření mlékaTato lekce vás naučí, jak správně tepelné ošetřovat mléko před sýrařským procesem. Dozvíte se, jak pasterizace a další metody ovlivňují kvalitu mléka.
- 15Výrobní postup obecněV této lekci se seznámíte s obecným výrobním postupem při výrobě sýrů. Naučíte se, jaké jsou jednotlivé kroky a jak je správně provádět.
- 16Srážení pomocí bakteriíTato lekce vás naučí, jak srážet mléko pomocí bakterií. Dozvíte se, jaké bakterie použít a jak tento proces ovlivňuje chuť a texturu sýra.
- 17Srážení pomocí dodané kyselinyV této lekci se dozvíte, jak srážet mléko pomocí dodané kyseliny. Naučíte se, jaké kyseliny použít a jak tento proces ovlivňuje výsledný produkt.
- 18Měkký sýrTato lekce vás naučí, jak vyrábět měkké sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu měkkých sýrů.
- 19Polotvrdý sýr nelisovanýV této lekci se naučíte, jak vyrábět polotvrdé nelisované sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro tento typ sýra.
- 20Polotvrdý sýr čedarového typuTato lekce vás naučí, jak vyrábět polotvrdé sýry čedarového typu. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu čedaru.
- 21Polotvrdý sýr holandského typuV této lekci se naučíte, jak vyrábět polotvrdé sýry holandského typu. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu těchto sýrů.
- 22Tvrdý sýrTato lekce vás naučí, jak vyrábět tvrdé sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu tvrdých sýrů.
- 23Syrovátkový sýrV této lekci se naučíte, jak vyrábět syrovátkové sýry. Dozvíte se, jak využít syrovátku a jaké jsou specifické techniky pro tento typ sýra.
- 24Tažený sýrTato lekce vás naučí, jak vyrábět tažené sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu tažených sýrů, jako je mozzarella.
- 25Jogurty a zakysaná mlékaV této lekci se naučíte, jak vyrábět různé druhy jogurtů a zakysaných mlék. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu těchto zdraví prospěšných mléčných výrobků.
VYTVOŘTE SI SVÉ SÝRY
Jmenuji se Petr Rys a již více než 20 let se věnuji lektorování kurzů výroby sýrů. Mým cílem je předávat své znalosti pro sýrařství dalším nadšenců. S více než 35 lety zkušeností v oblasti sýrů a fermentace jsem se stal menším znalcem ve svém oboru.
Jsem lektorem živých kurzů ve společnosti Synergetic pro projekt Dobrý Kurz. Tento projekt je zaměřen na poskytování kvalitního vzdělání v oblasti sýrařství. Tyto kurzy jsou jedinečné svou hloubkou a komplexností, což je činí nejobsáhlejšími a nejvysvětlujícími kurzy svého druhu v Evropě.
Jsem nadšený sýrař, který se snaží objevovat zapomenuté postupy v oblasti výroby sýrů. Mým cílem je inspirovat a motivovat své studenty k tomu, aby se stali mistry ve výrobě sýrů a dalších mléčných výrobků.
Provozujeme e-shop Dobrý Koloniál, který se specializuje na sýrařské kultury z Francie. Tento eshop nabízí širokou škálu produktů, které jsou nezbytné pro výrobu sýrů. Díky tomu mohou moji studenti snadno získat všechny potřebné ingredience a vybavení pro své domácí sýrařské experimenty.
Již stovky lidí prošly kurzy, ať už naživo nebo online. Mnozí z nich se stali úspěšnými sýraři a pokračují v rozvíjení svých dovedností a znalostí. Tyto kurzy jsou navrženy tak, aby byly přístupné jak začátečníkům, tak pokročilým sýrařům.
Pokud máte zájem o výrobu sýrů, neváhejte se přihlásit na některý z kurzů. Těším se na setkání s vámi a na to, že vám mohu předat své znalosti a vášeň pro sýrařství.
JAK ONLINE KURZ FUNGUJE?
Všechna videa budete mít přístupná
hned
Můžete si cokoli zopakovat
kdykoli
Kurz pro Vás bude otevřený
1 rok
KOLIK KURZ STOJÍ?
DOMÁCÍ VÝROBA SÝRŮ
4 590 Kč