Články a novinky ze světa sýrařství

Tajemství sýrařova kufříku: Bez čeho se při výrobě sýra (ne)obejdete?

Ahoj všichni sýromilové a budoucí mistři plísně a tvarohu! Tak jste se rozhodli, že to zkusíte. Že si doma vyrobíte ten nejlepší sýr pod sluncem (nebo aspoň...

Troufnete si na Appenzeller? Můj průvodce pro odvážné sýraře!

Zvládnete vyrobit legendární švýcarský sýr Appenzeller doma? Náš podrobný průvodce vás provede krok za krokem celým náročným procesem, od přípravy mléka až po specifické ošetřování kůry bylinným lákem. Ideální pro pokročilé domácí sýraře hledající výzvu.

Jak párovat sýr a víno – základy

Párování sýrů a vín je umění, které může výrazně obohatit váš gurmánský zážitek. Správná kombinace dokáže zvýraznit chutě obou složek a vytvořit harmonický celek. V tomto článku se...

5 nejčastějších chyb při výrobě domácího sýra a jak se jim vyhnout

Výroba domácího sýra je fascinující proces, který kombinuje vědu a umění. Může být nesmírně uspokojující, když se vám podaří vyrobit lahodný sýr vlastníma rukama. Nicméně, jako...

10 tipů, jak začít s výrobou mléčných produktů doma

V dnešní době, kdy se stále více lidí obrací k soběstačnosti a hledá zdravější alternativy ke komerčně vyráběným potravinám, se domácí výroba mléčných produktů stává stále populárnější....

Canestrato – italský sýrový poklad plný chuti a tradice

Italská kuchyně je známá svou bohatostí, rozmanitostí a důrazem na kvalitu surovin. Mezi její největší poklady patří sýry, které jsou nejen lahodné, ale také nesou příběhy generací,...